Professionals

Apotheek MUMC+

Apotheek Maastricht UMC+ is een apotheek binnen de muren van het ziekenhuis. U kunt er zeven dagen per week terecht voor het afhalen van uw geneesmiddelen voor thuis. De apotheek is dag en nacht open. U vindt de apotheek naast de hoofdingang van het ziekenhuis. 

..

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Apotheek MUMC+ is gespecialiseerd in geneesmiddelen die worden voorgeschreven door de specialist. Wij hebben een ruim assortiment van deze middelen op voorraad. Ook hebben wij in veel gevallen afspraken gemaakt met uw specialist over de farmaceutische zorg die wij rondom deze middelen verlenen, zoals informatie over het gebruik. Daarnaast zijn we dienstapotheek voor de regio en kunt u voor alle andere geneesmiddelen bij ons terecht, inclusief losse verkoop van bijvoorbeeld pijnstillers, hoest- en verkoudheidsmiddelen. Heeft u vragen over uw geneesmiddelen, medicatiebegeleiding of de mogelijkheden tot een persoonlijk consult: stel ze gerust aan een van onze apothekersassistenten.

..

Voor iedereen

Iedereen kan bij ons terecht. Als u net uit het ziekenhuis ontslagen bent of een bezoek hebt gebracht aan de polikliniek verzorgen we graag uw medicatie. Maar ook als u op bezoek bent geweest bij een patiënt, of medewerker bent van het ziekenhuis of de universiteit of in de buurt van het ziekenhuis woont; u bent van harte welkom.

Nieuwe of bestaande cliënt

Wanneer u voor de eerste keer geneesmiddelen afhaalt bij Apotheek Maastricht UMC+, dan schrijven we u in en leggen een dossier aan. Dit dossier wordt bij vervolgbezoeken bijgewerkt. U kunt eenmalig bij Apotheek Maastricht UMC+ langsgaan of u kunt al uw (herhalings-)recepten door ons laten afhandelen. Desgewenst sturen we het recept door naar de apotheek van uw keuze.

Patiënteninformatie

Ook melden we uw dossier, als u hiermee akkoord gaat, aan bij het Landelijk Schakelpunt (LSP), zodat ook andere zorgverleners, waar u een behandelrelatie mee heeft, dit kunnen raadplegen. Kijk hier voor meer informatie over het LSP.