Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Apotheek Maastricht UMC+ is een apotheek binnen de muren van het ziekenhuis. U kunt er zeven dagen per week terecht voor het afhalen van uw geneesmiddelen voor thuis. De apotheek is dag en nacht open. U vindt de apotheek naast de hoofdingang van het ziekenhuis. 

Balie overleg
Balie overleg

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Apotheek MUMC+ is gespecialiseerd in geneesmiddelen die worden voorgeschreven door de specialist. Wij hebben een ruim aanbod van deze middelen op voorraad. Wij hebben in veel gevallen afspraken gemaakt met uw specialist over de farmaceutische zorg die wij verlenen, zoals informatie over het medicijngebruik. Daarnaast zijn wij dienstapotheek voor de regio en kunt u voor alle geneesmiddelen bij ons terecht, inclusief losse verkoop van bijvoorbeeld pijnstillers, hoest- en verkoudheidsmiddelen. Heeft u vragen over uw geneesmiddelen, medicatiebegeleiding of wilt u een persoonlijke afspraak: vraag dit gerust aan een van onze apothekersassistenten.

Balie poliklinische apotheek
Balie poliklinische apotheek

Voor iedereen

Iedereen kan bij ons terecht. Als u net uit het ziekenhuis ontslagen bent of op de polikliniek bent geweest verzorgen we graag uw medicatie. Maar ook als u op bezoek bent geweest bij een patiënt, of medewerker bent van het ziekenhuis of de universiteit of in de buurt van het ziekenhuis woont; iedereen is van harte welkom.

Nieuwe of bestaande cliënt

Wanneer u voor de eerste keer geneesmiddelen afhaalt bij Apotheek Maastricht UMC+, dan schrijven we u in en leggen wij een dossier aan. Dit dossier wordt bij uw vervolgbezoeken bijgewerkt. U kunt eenmalig bij Apotheek Maastricht UMC+ langsgaan of u kunt al uw (herhalings-)recepten door ons laten afhandelen. Als u dat wilt, sturen we het recept door naar de apotheek van uw keuze.

Informatie uitwisseling

Wanneer u hiermee akkoord gaat, melden wij uw dossier aan bij het Landelijk Schakelpunt (LSP), zodat ook uw andere zorgverleners dit kunnen raadplegen. Kijk hier voor informatie over het LSP.

 

Certificering

De Apotheek MUMC+ is HKZ gecertificeerd (norm 2019). HKZ betekent Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Wij werken volgens de NAN-richtlijnen (Nederlandse Apotheek Norm). 

Sluit de enquête