Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Patiënten

Medicijnen bij opname en ontslag

Bij opname

Voor de arts is het belangrijk te weten welke medicijnen u gebruikt. Wij vragen u daarom altijd een actueel medicatie overzicht (AMO) mee te nemen naar het ziekenhuis. U kunt dit overzicht bij uw eigen apotheek opvragen.
Tijdens opname in het ziekenhuis levert de apotheek van het ziekenhuis uw medicijnen. Soms vragen wij u om uw eigen medicijnen te gebruiken omdat de medicijnen (nog) niet aanwezig zijn; bijvoorbeeld bij de anticonceptiepil of een oogdruppel.
De apotheek controleert uw medicijngebruik. Wij kijken na of u de juiste dosering gebruikt en of verschillende medicijnen wel samen gebruikt kunnen worden. Soms worden uw bloedwaarden in het laboratorium gecontroleerd.

Bij ontslag

Bij ontslag uit het ziekenhuis bespreken wij met u welke medicijnen in het ziekenhuis zijn gestopt, welke medicijnen nieuw zijn en welke medicijnen u thuis gaat gebruiken. De dag voordat u naar huis gaat, komt op een aantal afdelingen een apotheekmedewerker bij u langs, om dit met u te bespreken.

Bij ontslag geven wij u een actueel medicatie overzicht (AMO) mee. Ook kan de arts u een recept voor medicijnen voor thuis meegeven. U kunt deze medicijnen laten klaarzetten bij de apotheek van het MUMC+ (bij de hoofdingang van het ziekenhuis). Wij kunnen ook uw eigen apotheek op de hoogte brengen van uw medicijnen.

Vragen?

Vragen over medicijnen of bijwerkingen kunt u stellen aan uw arts, de verpleegkundige of aan de apothekersassistente.

Hoe is de Apotheek MUMC+ te bereiken?

Contact en bereikbaarheid van onze afdeling

Sluit de enquête