Medicatie bij opname en ontslag

  • Voor de arts is het belangrijk te weten welke medicijnen u gebruikt. Wij vragen u daarom altijd een actueel medicatie overzicht (AMO) mee te nemen naar het ziekenhuis. U kunt dit overzicht bij uw eigen apotheek opvragen.

    Tijdens opname in het ziekenhuis levert de apotheek van het ziekenhuis uw medicijnen. Soms vragen wij u om uw eigen medicijnen te gebruiken omdat de medicijnen (nog) niet aanwezig zijn; bijvoorbeeld bij de anticonceptiepil of een oogdruppel.

    De apotheek controleert uw medicijngebruik. Wij kijken na of u de juiste dosering gebruikt en of verschillende medicijnen wel samen gebruikt kunnen worden. Soms worden uw bloedwaarden in het laboratorium gecontroleerd.

  • Bij ontslag uit het ziekenhuis bespreken wij met u welke medicijnen in het ziekenhuis zijn gestopt, welke medicijnen nieuw zijn en welke medicijnen u thuis gaat gebruiken. De dag voordat u naar huis gaat, komt op een aantal afdelingen een apotheekmedewerker bij u langs, om dit met u te bespreken.

    Bij ontslag geven wij u een actueel medicatie overzicht (AMO) mee. Ook kan de arts u een recept voor medicijnen voor thuis meegeven. U kunt deze medicijnen laten klaarzetten bij de apotheek van het MUMC+ (bij de hoofdingang van het ziekenhuis). Wij kunnen ook uw eigen apotheek op de hoogte brengen van uw medicijnen.

meer info
Vragen?

Vragen over medicijnen of bijwerkingen kunt u stellen aan uw arts, de verpleegkundige of aan de apothekersassistente.

Sluit de enquête