Wanneer u bij ons een recept inlevert, verwerken wij dit in uw dossier. Tijdens deze verwerking controleren we of het voorgeschreven medicijn geschikt is voor u en of de dosering juist is. Ook controleren we of het medicijn goed samen kan met uw andere medicijnen. Indien nodig overleggen we met de voorschrijver en passen we het recept aan zodat u uw medicijnen veilig kunt gebruiken.

Veel medicijnen hebben we op voorraad in de apotheek. Het kan ook voorkomen dat een medicijn eerst moet worden besteld, bijvoorbeeld als dit voor u op maat moet worden gemaakt.

Medicijnen op recept worden door twee personen gecontroleerd voordat ze worden afgeleverd. Daarnaast worden alle recepten na het afleveren nog een keer volledig gecontroleerd door de apotheker of farmaceutisch consulent.

Krijgt u het geneesmiddel voor de eerste keer of is het vorige gebruik langer dan een jaar geleden? Dan geven wij u mondelinge en schriftelijke voorlichting over het nieuwe geneesmiddel. Dit noemen we het "begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel”. Wanneer u een medicijn al in gebruik hebt, zullen wij af en toe aan u vragen of u tevreden bent of misschien tegen problemen aanloopt. Wij denken graag met u mee en kunnen ondersteuning bieden in de vorm van bijvoorbeeld innameschema’s of extra uitleg.

Meer van onze diensten zijn:

Sluit de enquête