beclometason neusspray

Beclometason behoort tot de bijnierschorshormonen of corticosteroïden. Het werkt ontstekingsremmend.

Artsen schrijven het voor bij langdurig ontstoken neusslijmvlies, allergie, hooikoorts en neuspoliepen.

 • Langdurig ontstoken neusslijmvlies

  Verschijnselen
  Bij een ontstoken neusslijmvlies raakt het neusslijmvlies gezwollen en heeft u last van een loopneus met waterig slijm, niezen, jeuk en een verstopte neus. Er kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Bijvoorbeeld een allergie of gebruik van bepaalde medicijnen.

  Behandeling
  Beclometason neusspray wordt gebruikt als het neusslijmvlies voortdurend ontstoken is, dus langer dan enkele weken, of als de klachten regelmatig terugkomen en u er veel last van heeft. 

  Effect
  Beclometason werkt ontstekingsremmend, vermindert overgevoeligheidsreacties en voorkomt zwelling van het neusslijmvlies.

  Een neusverstuiving werkt ongeveer twaalf uur. Het duurt echter één tot zeven dagen voor u merkt dat de verschijnselen minder worden. In sommige gevallen duurt het zelfs wel een maand voordat het effect maximaal is.

  Voor een goed effect is het noodzakelijk de spray consequent te gebruiken in de periode die de arts heeft voorgeschreven.

  Lees meer over langdurig ontstoken neusslijmvlies . "

  Allergie

  Verschijnselen
  Bij allergieën, zoals voor pollen, huisstofmijt en huisdieren raakt het neusslijmvlies vaak ontstoken, soms langer dan enkele weken.

  Behandeling
  Wanneer u slechts af en toe klachten heeft, kunt u het beste een snelwerkend anti-allergiemedicijn gebruiken, zoals loratadine.

  Artsen schrijven beclometason neusspray voor als het neusslijmvlies voortdurend is ontstoken, dus langer dan enkele weken, of als de klachten regelmatig terugkomen en u er veel last van heeft.

  Ook wanneer u met name klachten van een verstopte neus heeft, werkt beclometason goed.

  Effect
  Beclometason werkt ontstekingsremmend, vermindert overgevoeligheidsreacties en voorkomt zwelling van het neusslijmvlies. Het duurt echter één tot zeven dagen voor u merkt dat de verschijnselen minder worden. 

  Voor een goed effect is het noodzakelijk de spray consequent te gebruiken in de periode die de arts heeft voorgeschreven.

  Lees meer over allergie . "

  Hooikoorts

  Verschijnselen
  Hooikoorts is een allergie van neus en ogen, door een te sterke reactie van het lichaam op gras- of boompollen. Uw neusslijmvlies is ontstoken en u kunt last hebben van niezen, een loopneus met waterig slijm, jeuk aan uw neus en jeukende, rode en branderig aanvoelende ogen. 

  Behandeling
  Wanneer u slechts af en toe klachten heeft, kunt u het beste een snelwerkend anti-allergiemedicijn gebruiken, zoals loratadine. Dit werkt ook tegen de oogklachten.

  Artsen schrijven beclometason neusspray voor als het neusslijmvlies voortdurend ontstoken is, dus langer dan enkele weken, of als de klachten regelmatig terugkomen en u er veel last van heeft.

  Ook wanneer u met name klachten van een verstopte neus heeft, werkt beclometason goed.

  Effect
  Het werkt ontstekingsremmend, vermindert overgevoeligheidsreacties en voorkomt zwelling van het neusslijmvlies. Uw klachten verminderen meestal binnen een paar dagen.

  Lees meer over hooikoorts . "

  Neuspoliepen

  Oorzaak en verschijnselen
  Neuspoliepen kunnen ontstaan als het neusslijmvlies langdurig is ontstoken. Het zijn zwellingen op steeltjes op het slijmvlies in de neus of in de bijholtes.

  Neuspoliepen kunnen klachten geven als verstopte neus, minder reuk, loopneus en hoofdpijn. Soms worden neuspoliepen door de KNO-arts verwijderd.

  Effect
  Beclometason remt de ontsteking van het neusslijmvlies. Hierdoor zal de irritatie van het neusslijmvlies afnemen, waardoor de groei van poliepen geremd wordt.
  Na enkele weken merkt u dat de klachten, zoals een verstopte neus, afnemen. Voor een goed effect is het noodzakelijk dat u de spray consequent gebruikt zolang als de arts voorschrijft.

  Vaak wordt beclometason ook gebruikt na het verwijderen van de neuspoliepen om te voorkomen dat deze weer terugkomen.

  Lees meer over neuspoliepen . "
 • Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

  • Irritatie van het neusslijmvlies met een branderig gevoel, niesbuien en bloedneuzen

   Deze verschijnselen gaan over zodra u aan het medicijn gewend bent. Is dit na een aantal dagen nog niet het geval, neem dan contact op met uw arts of apotheker.

  • Verandering of verlies van de smaak- of reukzin

   Dit kan blijvend zijn. Neem contact op met uw arts bij de eerste verschijnselen.

  Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

  • Infecties van de neus of van het oog met bacteriën, schimmels of virussen

   Neem contact op met uw arts als u een dergelijke infectie vermoedt.

  • Na langdurig gebruik kan het neusslijmvlies dunner worden. Het kan hierdoor sneller gaan bloeden.

   Heeft u hier last van, dan kunt u het beste een paar dagen stoppen met het gebruik. Het slijmvlies kan zich dan herstellen. Na een paar dagen kunt u het medicijn weer gaan gebruiken. In zeer zeldzame gevallen kan het neustussenschot beschadigen, zodat er een gat in ontstaat.

  • U kunt gemakkelijk bloeduitstortingen krijgen

   Neem contact op met uw arts als u hier last van heeft.

  • Bij langdurig gebruik (meer dan enkele weken achter elkaar) kan bij kinderen een geringe vertraging van de lengtegroei optreden

   Dat verdwijnt weer na stoppen van het gebruik. Uw arts zal daarom de lengte van uw kind af en toe meten.

  • Mensen met de spierziekte myasthenia gravis kunnen extra last krijgen van dubbelzien en hangen van het bovenste ooglid

   De kans dat u last krijgt van uw ogen is groter als u dit medicijn langer dan drie maanden gebruikt of als er per ongeluk wat spray in uw oog komt. Scherm uw ogen af bij gebruik van de spray, zodat er geen spray in uw ogen kan komen.
   Neem contact op met uw arts bij verergering van de oogklachten.

  • Mensen met groene staar of glaucoom: dit medicijn kan de oogboldruk verder verhogen. De kans hierop is groter als u dit medicijn langer dan drie maanden gebruikt of als er per ongeluk wat spray in uw oog komt.
    

   Scherm uw ogen af bij gebruik van de spray, zodat er geen spray in uw ogen kan komen. Neem contact op met een arts of de spoedeisende hulp als u last krijgt van een te hoge oogboldruk. Dat kunt u merken aan wazig zien, minder zien, een rood of opgezwollen oog, hevige pijn aan het oog of aan het gezicht of misselijkheid en braken.

  • Grijze of grauwe staar (cataract). U kunt last krijgen van wazig zien, minder zien, dubbel zien, minder goed kleur kunnen zien en sneller verblind raken door tegenlicht. De kans op deze klachten is groter bij mensen ouder dan 65 jaar, na gebruik gedurende meerdere weken of als er per ongeluk wat spray in uw oog komt.

   Scherm uw ogen af bij gebruik van de spray, zodat er geen spray in uw ogen kan komen. Neem contact op met uw arts als u slechter gaat zien.

  • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit merkt u aan klachten zoals huiduitslag, jeuk, roodheid rond de neus of neusverstopping die niet over gaat. Gebruik dit medicijn dan niet meer. Een ernstige overgevoeligheid is te merken aan benauwdheid of een opgezwollen gezicht. Ga dan onmiddellijk naar een arts.

   In beide gevallen mag u dit medicijn in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor beclometason. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn niet opnieuw krijgt.

  Heeft u last van een bijwerking? Meld dit dan bij het bijwerkingencentrum lareb. Hier worden alle meldingen over bijwerkingen van medicijnen in Nederland verzameld. Ik wil een bijwerking melden

  Uitleg frequenties

  Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
  Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
  Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
  Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

 • Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek.

  Hoe?

  Heeft u een nieuwe neusspray? Of heeft u de neusspray langer dan 1 week niet gebruikt? Spuit dan eerst een paar keer in de lucht tot u een mooi gelijkmatige verstuiving ziet. De spraykamer kan zich dan vullen met de oplossing. De volgende keren is dit niet meer nodig.

  • Snuit uw neus. Is uw neus erg verstopt? Gebruik dan eerst een zoutoplossing.
  • Schud de neusspray voor gebruik.
  • Houd uw hoofd rechtop.
  • Plaats de tuit van de neusspray in het neusgat. Gebruik de linkerhand voor het sprayen in het rechterneusgat en de rechterhand voor het sprayen in het linkerneusgat.
  • Houdt met de andere hand het andere neusgat dicht.
  • Richt de tuit naar de buitenkant van de neus, dus van het neustussenschot af. Doordat u uw armen gekruist houdt, kunt u de neusspray makkelijker in de goede richting wijzen.
  • Adem rustig in door uw neus terwijl u de neusspray helemaal indrukt. Zodat het medicijn diep in de neus komt.
  • Zijn er 2 verstuivingen per neusgat voorgeschreven? Herhaal dan deze handelingen.
  • Volg dezelfde stappen voor het andere neusgat.
  • Maak de tuit na gebruik goed schoon en sluit de flacon goed af.

  Wanneer?
  U kunt de spray op elk moment van de dag gebruiken. Kies wel vaste tijdstippen, bijvoorbeeld na het ontbijt en na het avondeten., dan vergeet u minder snel een dosis.

  Hoe lang?

  • Merkt u na 1 week gebruik nog altijd geen verbetering van uw klachten? Neem dan contact op met uw arts.
  • Als de klachten minder zijn, kunt u de dosering verlagen. Bijvoorbeeld van 2 keer per dag 2 verstuivingen per neusgat naar 2 keer per dag 1 verstuiving per neusgat. Overleg dit met uw arts.
  • Als u de spray gebruikt tegen hooikoorts, moet u na het hooikoortsseizoen stoppen.
 • Het is belangrijk dit medicijn consequent te gebruiken. Mocht u toch een dosis vergeten zijn:
  Als u dit medicijn 2 keer per dag gebruikt: duurt het nog meer dan 4 uur voor uur voordat u de volgende verstuiving normaal gebruikt? Neem hem dan alsnog. Duurt het nog minder dan 4 uur? Sla de vergeten dosis dan over.

 • autorijden, alles eten en alcohol drinken?
  Hiervoor zijn bij dit medicijn geen beperkingen.

 • Er zijn van dit medicijn geen belangrijke wisselwerkingen met andere medicijnen bekend.

 • U kunt dit medicijn veilig gebruiken. Het wordt al jarenlang gebruikt door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven zonder nadelige gevolgen voor het kind.

 • Bij gebruik gedurende enkele dagen, kunt u in één keer met dit medicijn stoppen. Bedenk hierbij dat het effect van dit medicijn bij een langdurig ontstoken neusslijmvlies soms pas na een maand goed is te merken. Stop daarom niet te snel als het effect uitblijft.

  Als u dit medicijn al meerdere weken gebruikt en u wilt stoppen dan kunnen de klachten terugkomen. Bouw daarom langzaam af in overleg met uw arts.

 • Beclometason is sinds 1967 internationaal op de markt. In neusspray is het op recept verkrijgbaar als het merkloze Beclometason neusspray.

 • Beclometason neusspray Beclometason neusspray
 • Deze tekst is opgesteld door het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP. Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven medicijn en op andere, wetenschappelijke bronnen. Zoals medische richtlijnen, standaarden en literatuur. Bent u benieuwd hoe het apotheek.nl-team dit doet? Bekijk dan de video. Hoewel bij het opstellen van de tekst uiterste zorgvuldigheid is betracht, is de KNMP niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige onjuistheid in deze tekst. De officiële bijsluiter van dit medicijn vindt u bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen op: www.cbg-meb.nl.

 • Langdurig ontstoken neusslijmvlies

  Verschijnselen
  Bij een ontstoken neusslijmvlies raakt het neusslijmvlies gezwollen en heeft u last van een loopneus met waterig slijm, niezen, jeuk en een verstopte neus. Er kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Bijvoorbeeld een allergie of gebruik van bepaalde medicijnen.

  Behandeling
  Beclometason neusspray wordt gebruikt als het neusslijmvlies voortdurend ontstoken is, dus langer dan enkele weken, of als de klachten regelmatig terugkomen en u er veel last van heeft. 

  Effect
  Beclometason werkt ontstekingsremmend, vermindert overgevoeligheidsreacties en voorkomt zwelling van het neusslijmvlies.

  Een neusverstuiving werkt ongeveer twaalf uur. Het duurt echter één tot zeven dagen voor u merkt dat de verschijnselen minder worden. In sommige gevallen duurt het zelfs wel een maand voordat het effect maximaal is.

  Voor een goed effect is het noodzakelijk de spray consequent te gebruiken in de periode die de arts heeft voorgeschreven.

  Lees meer over langdurig ontstoken neusslijmvlies . "

  Allergie

  Verschijnselen
  Bij allergieën, zoals voor pollen, huisstofmijt en huisdieren raakt het neusslijmvlies vaak ontstoken, soms langer dan enkele weken.

  Behandeling
  Wanneer u slechts af en toe klachten heeft, kunt u het beste een snelwerkend anti-allergiemedicijn gebruiken, zoals loratadine.

  Artsen schrijven beclometason neusspray voor als het neusslijmvlies voortdurend is ontstoken, dus langer dan enkele weken, of als de klachten regelmatig terugkomen en u er veel last van heeft.

  Ook wanneer u met name klachten van een verstopte neus heeft, werkt beclometason goed.

  Effect
  Beclometason werkt ontstekingsremmend, vermindert overgevoeligheidsreacties en voorkomt zwelling van het neusslijmvlies. Het duurt echter één tot zeven dagen voor u merkt dat de verschijnselen minder worden. 

  Voor een goed effect is het noodzakelijk de spray consequent te gebruiken in de periode die de arts heeft voorgeschreven.

  Lees meer over allergie . "

  Hooikoorts

  Verschijnselen
  Hooikoorts is een allergie van neus en ogen, door een te sterke reactie van het lichaam op gras- of boompollen. Uw neusslijmvlies is ontstoken en u kunt last hebben van niezen, een loopneus met waterig slijm, jeuk aan uw neus en jeukende, rode en branderig aanvoelende ogen. 

  Behandeling
  Wanneer u slechts af en toe klachten heeft, kunt u het beste een snelwerkend anti-allergiemedicijn gebruiken, zoals loratadine. Dit werkt ook tegen de oogklachten.

  Artsen schrijven beclometason neusspray voor als het neusslijmvlies voortdurend ontstoken is, dus langer dan enkele weken, of als de klachten regelmatig terugkomen en u er veel last van heeft.

  Ook wanneer u met name klachten van een verstopte neus heeft, werkt beclometason goed.

  Effect
  Het werkt ontstekingsremmend, vermindert overgevoeligheidsreacties en voorkomt zwelling van het neusslijmvlies. Uw klachten verminderen meestal binnen een paar dagen.

  Lees meer over hooikoorts . "

  Neuspoliepen

  Oorzaak en verschijnselen
  Neuspoliepen kunnen ontstaan als het neusslijmvlies langdurig is ontstoken. Het zijn zwellingen op steeltjes op het slijmvlies in de neus of in de bijholtes.

  Neuspoliepen kunnen klachten geven als verstopte neus, minder reuk, loopneus en hoofdpijn. Soms worden neuspoliepen door de KNO-arts verwijderd.

  Effect
  Beclometason remt de ontsteking van het neusslijmvlies. Hierdoor zal de irritatie van het neusslijmvlies afnemen, waardoor de groei van poliepen geremd wordt.
  Na enkele weken merkt u dat de klachten, zoals een verstopte neus, afnemen. Voor een goed effect is het noodzakelijk dat u de spray consequent gebruikt zolang als de arts voorschrijft.

  Vaak wordt beclometason ook gebruikt na het verwijderen van de neuspoliepen om te voorkomen dat deze weer terugkomen.

  Lees meer over neuspoliepen . "
 • Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

  • Irritatie van het neusslijmvlies met een branderig gevoel, niesbuien en bloedneuzen

   Deze verschijnselen gaan over zodra u aan het medicijn gewend bent. Is dit na een aantal dagen nog niet het geval, neem dan contact op met uw arts of apotheker.

  • Verandering of verlies van de smaak- of reukzin

   Dit kan blijvend zijn. Neem contact op met uw arts bij de eerste verschijnselen.

  Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

  • Infecties van de neus of van het oog met bacteriën, schimmels of virussen

   Neem contact op met uw arts als u een dergelijke infectie vermoedt.

  • Na langdurig gebruik kan het neusslijmvlies dunner worden. Het kan hierdoor sneller gaan bloeden.

   Heeft u hier last van, dan kunt u het beste een paar dagen stoppen met het gebruik. Het slijmvlies kan zich dan herstellen. Na een paar dagen kunt u het medicijn weer gaan gebruiken. In zeer zeldzame gevallen kan het neustussenschot beschadigen, zodat er een gat in ontstaat.

  • U kunt gemakkelijk bloeduitstortingen krijgen

   Neem contact op met uw arts als u hier last van heeft.

  • Bij langdurig gebruik (meer dan enkele weken achter elkaar) kan bij kinderen een geringe vertraging van de lengtegroei optreden

   Dat verdwijnt weer na stoppen van het gebruik. Uw arts zal daarom de lengte van uw kind af en toe meten.

  • Mensen met de spierziekte myasthenia gravis kunnen extra last krijgen van dubbelzien en hangen van het bovenste ooglid

   De kans dat u last krijgt van uw ogen is groter als u dit medicijn langer dan drie maanden gebruikt of als er per ongeluk wat spray in uw oog komt. Scherm uw ogen af bij gebruik van de spray, zodat er geen spray in uw ogen kan komen.
   Neem contact op met uw arts bij verergering van de oogklachten.

  • Mensen met groene staar of glaucoom: dit medicijn kan de oogboldruk verder verhogen. De kans hierop is groter als u dit medicijn langer dan drie maanden gebruikt of als er per ongeluk wat spray in uw oog komt.
    

   Scherm uw ogen af bij gebruik van de spray, zodat er geen spray in uw ogen kan komen. Neem contact op met een arts of de spoedeisende hulp als u last krijgt van een te hoge oogboldruk. Dat kunt u merken aan wazig zien, minder zien, een rood of opgezwollen oog, hevige pijn aan het oog of aan het gezicht of misselijkheid en braken.

  • Grijze of grauwe staar (cataract). U kunt last krijgen van wazig zien, minder zien, dubbel zien, minder goed kleur kunnen zien en sneller verblind raken door tegenlicht. De kans op deze klachten is groter bij mensen ouder dan 65 jaar, na gebruik gedurende meerdere weken of als er per ongeluk wat spray in uw oog komt.

   Scherm uw ogen af bij gebruik van de spray, zodat er geen spray in uw ogen kan komen. Neem contact op met uw arts als u slechter gaat zien.

  • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit merkt u aan klachten zoals huiduitslag, jeuk, roodheid rond de neus of neusverstopping die niet over gaat. Gebruik dit medicijn dan niet meer. Een ernstige overgevoeligheid is te merken aan benauwdheid of een opgezwollen gezicht. Ga dan onmiddellijk naar een arts.

   In beide gevallen mag u dit medicijn in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor beclometason. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn niet opnieuw krijgt.

  Heeft u last van een bijwerking? Meld dit dan bij het bijwerkingencentrum lareb. Hier worden alle meldingen over bijwerkingen van medicijnen in Nederland verzameld. Ik wil een bijwerking melden

  Uitleg frequenties

  Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
  Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
  Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
  Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

 • Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek.

  Hoe?

  Heeft u een nieuwe neusspray? Of heeft u de neusspray langer dan 1 week niet gebruikt? Spuit dan eerst een paar keer in de lucht tot u een mooi gelijkmatige verstuiving ziet. De spraykamer kan zich dan vullen met de oplossing. De volgende keren is dit niet meer nodig.

  • Snuit uw neus. Is uw neus erg verstopt? Gebruik dan eerst een zoutoplossing.
  • Schud de neusspray voor gebruik.
  • Houd uw hoofd rechtop.
  • Plaats de tuit van de neusspray in het neusgat. Gebruik de linkerhand voor het sprayen in het rechterneusgat en de rechterhand voor het sprayen in het linkerneusgat.
  • Houdt met de andere hand het andere neusgat dicht.
  • Richt de tuit naar de buitenkant van de neus, dus van het neustussenschot af. Doordat u uw armen gekruist houdt, kunt u de neusspray makkelijker in de goede richting wijzen.
  • Adem rustig in door uw neus terwijl u de neusspray helemaal indrukt. Zodat het medicijn diep in de neus komt.
  • Zijn er 2 verstuivingen per neusgat voorgeschreven? Herhaal dan deze handelingen.
  • Volg dezelfde stappen voor het andere neusgat.
  • Maak de tuit na gebruik goed schoon en sluit de flacon goed af.

  Wanneer?
  U kunt de spray op elk moment van de dag gebruiken. Kies wel vaste tijdstippen, bijvoorbeeld na het ontbijt en na het avondeten., dan vergeet u minder snel een dosis.

  Hoe lang?

  • Merkt u na 1 week gebruik nog altijd geen verbetering van uw klachten? Neem dan contact op met uw arts.
  • Als de klachten minder zijn, kunt u de dosering verlagen. Bijvoorbeeld van 2 keer per dag 2 verstuivingen per neusgat naar 2 keer per dag 1 verstuiving per neusgat. Overleg dit met uw arts.
  • Als u de spray gebruikt tegen hooikoorts, moet u na het hooikoortsseizoen stoppen.
 • Het is belangrijk dit medicijn consequent te gebruiken. Mocht u toch een dosis vergeten zijn:
  Als u dit medicijn 2 keer per dag gebruikt: duurt het nog meer dan 4 uur voor uur voordat u de volgende verstuiving normaal gebruikt? Neem hem dan alsnog. Duurt het nog minder dan 4 uur? Sla de vergeten dosis dan over.

 • autorijden, alles eten en alcohol drinken?
  Hiervoor zijn bij dit medicijn geen beperkingen.

 • Er zijn van dit medicijn geen belangrijke wisselwerkingen met andere medicijnen bekend.

 • U kunt dit medicijn veilig gebruiken. Het wordt al jarenlang gebruikt door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven zonder nadelige gevolgen voor het kind.

 • Bij gebruik gedurende enkele dagen, kunt u in één keer met dit medicijn stoppen. Bedenk hierbij dat het effect van dit medicijn bij een langdurig ontstoken neusslijmvlies soms pas na een maand goed is te merken. Stop daarom niet te snel als het effect uitblijft.

  Als u dit medicijn al meerdere weken gebruikt en u wilt stoppen dan kunnen de klachten terugkomen. Bouw daarom langzaam af in overleg met uw arts.

 • Beclometason is sinds 1967 internationaal op de markt. In neusspray is het op recept verkrijgbaar als het merkloze Beclometason neusspray.

 • Beclometason neusspray Beclometason neusspray
 • Deze tekst is opgesteld door het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP. Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven medicijn en op andere, wetenschappelijke bronnen. Zoals medische richtlijnen, standaarden en literatuur. Bent u benieuwd hoe het apotheek.nl-team dit doet? Bekijk dan de video. Hoewel bij het opstellen van de tekst uiterste zorgvuldigheid is betracht, is de KNMP niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige onjuistheid in deze tekst. De officiële bijsluiter van dit medicijn vindt u bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen op: www.cbg-meb.nl.

Sluit de enquête